Транзити на Слънцето в напрегнати аспекти с планетите в рождения хороскоп



Слънцето преминава ежегодно през всички точки на хороскопа ни. В дадени моменти то прави напрегнати аспекти към рождените ни планети. Добре би било да се имат предвид тези периоди, за да можем да бъдем по-внимателни. 
В този материал ще споделя мнението на астроложката Лариса Назарова на какво да обърнем внимание относно здравето си в тези по-напрегнати моменти.



Напрегнати аспекти спрямо рождената Луна
Дейността на стомаха и червата е слаба. Обострят се хронични процеси в стомашно-чревния тракт. Не бива да се гладува или преяжда. Възможни са емоционални сривове.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Меркурий
Страдат нервна система и бели дробове.

Напрегнати аспекти спрямо рождената Венера 
Пикочно отделителната система е натоварена. Добре е да се приемат пикочогонни средства, билки; прочистване от шлаки с обилно приемане на вода.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Марс
Превъзбуда, безсъние, суета. Аспектът води до засилване на мозъчното кръвообращение. Това е опасен период за инсулти и очни болести. За хората е особено вреден продължителният непосредствен престой на слънце (особено при Марс в огнен знак).

Напрегнати аспекти спрямо рождения Юпитер
Хроничните заболявания на черния дроб и жлъчния мехур се обострят. Не бива да се гладува. Променят се биохимичните показатели на кръвта. Много добър ефект имат фитотерапията, щадящата вегетарианска диета.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Сатурн
Повишава се предразположението към простуда. Могат да се предизвикат спазми на съдовете. Изострят се бъбречно-каменните и жлъчни болести, както и тези на костите и ставите.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Уран
Изострят се нервните заболявания, могат да се появят гърчове, епилептични припадъци (епилепсия). Повишава се уязвимостта от електричество, вероятност от нещастни случаи. Много трудно се понася всякакъв вид болка.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Нептун
Проявяват се всички ендокринни болести. Наблюдава се раздразнителност при заболявания на ендокринната система. За алкохолиците това е период на запой, а при наркоманите опасност от предозиране.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Плутон
Възпаление на гениталиите и правото черво. Възможни са процеси, свързани с дегенирирането на тъканите.

Напрегнати аспекти спрямо рождената Прозерпина
Страда имунната система и биохимичните процеси. Не бива да се води активно лечение.

Напрегнати аспекти спрямо рождените Лунни възли
Вероятни са прояви на кармични болести.

Напрегнати аспекти спрямо рождената Лилит
Вероятни са прояви на кармични болести.

Напрегнати аспекти спрямо рождения Хирон
Под напрежение са  сетивните органи, обща възбуда. Възможна е рязка промяна на биологичното равновесие.


Материалът е от книгата "Медицинска астрология" - Лариса Назарова

Прочетете още : Транзити на Слънцето през домовете на хороскопа и здравето ни

П.П.: Моля читателите да не приемат нещата "фаталистично", а само да имат предвид съответните транзити в собствения си хороскоп и да бъдат по-внимателни през тези 3-4 дни, докато трае напрегнатият аспект и да вземат някакви профилактични мерки. Хората с дадени заболявания да са още по-внимателни през тези периоди, за да избегнат кризи или обостряне на заболяванията си.