Транзити на Слънцето през домовете на хороскопа и здравето ни


Слънцето ежегодно преминава през всички точки на хороскопа ни, съответно и през всеки дом на хороскопа. Ако обърнем внимание на тези транзити, можем да предприемем съответните действия и да си спестим различни неразположения.

Транзит на Слънцето през 1-ви дом
Това е най-критичният период за здравето. Възможно е намаляване на трудоспособността. Силите трябва да се изразходват разумно и икономично.

Транзит на Слънцето през 2-ри дом
Основните проблеми са свързани с обмяната на веществата. Биохимичните и алхимичните процеси се извършват с участието на психичната енергия. В такъв период е важен балансът между емоционално-психическия статус и храненето.

Транзит на Слънцето през 3-ти дом
Предразположеност към заболявания на дихателната система, обостряне на хроничните процеси в белите дробове. Вероятни са травми на ръцете.

Транзит на Слънцето през 4-ти дом
В този период може да се появят наследствени болести. Лимфната система и стомаха са под напрежение.

Транзит на Слънцето през 5-ти дом
Не бива да се претоварва сърцето и цялата сърдечно-съдова система.

Транзит на Слънцето през 6-ти дом
Още един критичен период. Обострят се всички хронични заболявания - не само по този дом. Болестите са в състояние да предизвикат тежка зависимост. Опасности от производствени травми, отравяния, удари.

Транзит на Слънцето през 7-ми дом
Активира се работата на пикочно-отделителната система.При бъбречна патология са необходими профилактични занимания и диети. През този период съществува опасност от венерически заболявания.

Транзит на Слънцето през 8-ми дом
Възпроизводствените органи и правото черво са енергийно натоварени.

Транзит на Слънцето през 9-ти дом
Черният дроб функционира интензивно. Трябва да се лекува и да се избягват обилна храна и напитки. През този период е възможно да се обадят седалищният и бедреният нерв. Препоръчителни са иглотерапия и профилактични масажи.

Транзит на Слънцето през 10-ти дом
Кръвоносната и костната система са натоварени. Необходимо е балансирано хранене. Възможен е недостиг на калциеви соли, магнезий. Инциденти с травми на костите. Може да има изостряне на хроничен зъбобол.

Транзит на Слънцето през 11-ти дом
Върху състоянието на съдовата система и общата работоспособност влияят емоционално-психични фактори. Вероятни са хипо- и хипертонични кризи. Голямо натоварване на очите. Може да се появят неочаквани болести.

Транзит на Слънцето през 12-ти дом
Психологически този период се преживява трудно. Рязко се обострят психически заболявания. Претоварват се ендокринната и лимфната система.


Материалът е от книгата "Медицинска астрология" - Лариса Назарова