Венера – В 7, 8 и 9 дом на хороскопа - кратка характеристика


Венера в 7 дом
При хармонични аспекти дава щастие в брака, много хармонични и равнопоставени бизнес партньорства. Човек с това положение на Венера е приветлив, тактичен, умел при общуване и може да получава всичко, което поиска. 
С предизвикателни аспекти към Венера може да има конфликти и кавги в брака, развод. Лоши бизнес отношения, които дори могат да го доведат до разорение. Невнимание и неразбиране от страна на близките.

Венера в 8 дом
При хармонични аспекти дава възможност за развитие на голям бизнес, банкерство, застрахователна дейност. Печалба от партньори, брак, наследство. Човек с това положение на Венера е силно чувствителен, страстен, смел в екстремни ситуации. Ако има духовни интереси и ги следва, ще постигне душевен мир и щастие.
С предизвикателни аспекти към Венера може да проявява неконтролируеми чувства и емоции, песимизъм, ревност, да е мрачен в любовта, депресивен, да си мисли, че никой не го обича, да злоупотребява с храна и напитки.

Венера в 9 дом
При хармонични аспекти дава дълготрайна любов или любов далеч от дома (с чужденец), добри отношения с близките на партньора. Човек с това положение на Венера е мил, услужлив, обича изкуството, образованието, философията, културата и може да печели от тях.
С предизвикателни аспекти към Венера човек може да проявява апатия, мързел, крайни философски и религиозни възгледи, да има загуби и неуспехи при пътешествия. Може да е сноб или конте с преувеличено мнение за себе си.