Венера – В 10, 11 и 12 дом на хороскопа - кратка характеристика


Венера в 10 дом
При хармонични аспекти дава добро обществено положение и признание, висок професионализъм (включително и във всички видове изкуства), лесно достигане на целите, хармония в обществените отношения, богатство чрез кариера. Човек с това разположение на Венера е амбициозен, има успех с противоположния пол, но по-скоро би сключил брак заради положение, отколкото по любов.
С предизвикателни аспекти към Венера може да бъде безскрупулен кариерист, да бъде подкрепян от хора, които си служат с измама, потискан от вишестоящи, да загуби много време и сили за издигане в кариерата.

Венера в 11 дом
При хармонични аспекти дава много приятелства, особено с противоположния пол, много добра колективна и обществена дейност, и всичко това носи успех, пари, признание, любов, разбирателство и помощ от приятели. Човек с това положение на Венера е идеалистично настроен и има нужда да бъде по-реалистичен при постигане на целите си. Това е много добро положение за бохеми, хора на изкуството (поети, писатели, художници, музиканти, творци на приложните изкуства). Може да има необичайна или екстравагантна любов - приятели стават любовници, любовници - приятели... За него брачният партньор трябва да бъде преди всичко най-добрият му приятел.
С предизвикателни аспекти към Венера може да води бохемски живот, празно пилеене на време, неоправдани надежди и желания, много разочарования от приятели. Може да му се наложи да отглежда и възпитава чужди деца.

Венера в 12 дом
При хармонични аспекти дава романтична любов или тайни любовни връзки. Човек с това положение на Венера е милосърден, състрадателен, съчувствен, потаен, лесно се въодушевява, природно стеснителен, лесно раним. Добре се чувства в уединение, сред природата, при затворен живот.
С предизвикателни аспекти към Венера може има много разочарования в любовта, може да се влюби тайно и продължително, в човек, който не е свободен. Може да има много психологически комплекси, да страда от много любовни провали, развод. Възможни са измами и предателства, манипулации с чувствата му.
Все пак нека не забравяме, че това е само един елемент от хороскопа, чието взаимодействие с другите елементи видоизменя много от посочените по-горе характеристики. А предизвикателните аспекти в хороскопа човек може да овладее с течение на времето и да ги превърне в свои силни страни.