Венера – В 1, 2 и 3 дом на хороскопа - кратка характеристика


            Венера в 1 дом
При хармонични аспекти дава красота, хармония, вежливост. Човек с това положение на Венера е обаятелен, привлекателен, с лек характер. Обича красотата, изкуството, природата. Често има способности или влечение към музика, поезия, актьорство.
С предизвикателни аспекти към Венера може да е егоистичен. мързелив, апатичен, да му липсва инициатива, да не може да проявява способностите си. 

Венера във 2 дом
При хармонични аспекти дава талант за сделки. Човек с това положение на Венера може да направи кариера в дейности, свързани с изкуство, красота, обличане, цветя. Обича комфорта и да печели пари по приятен начин.  
С предизвикателни аспекти към Венера може да е разглезен, да проявява алчност, лош вкус, да харчи повече, отколкото печели.

Венера в 3 дом
При хармонични аспекти дава хармонични отношения с братя, сестри, съседи. Човек с това положение на Венера общува с лекота и финес, има таланти в литературата и въобще в писането (дори това да са писма, имейли, поздравителни картички и т.н.)
С предизвикателни аспекти към Венера човек може да е капризен, повърхностен, безразличен към близки роднини, да проявява интелектуален мързел, липса на интелектуално развитие.